Type Here to Get Search Results !

Αντώνης Λιβάνης - Γιώργος Λούβαρης

Αντώνης Λιβάνης-Αξελ Τσίπρας

Η καταιγιστική παρέμβαση πρώην εισπράκτορα του ΚΤΕΛ Πατρών.

Γιατί πράγματι δεν είναι όλα όπως φαίνονται…

Αυτό συμβαίνει και σήμερα από μεγαλοβιομήχανους και μεγαλοεκδότες, που ποντάρουν χρηματοδοτώντας σε Ά-λογα πολιτικούς για να πάρουν όλα τα δημόσια έργα, και προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.. και είναι αυτοί που συνομιλούν με την Τρόϊκα…όπως οι μεγαλομέτοχοι του Μέγα…

Ένας από τους στόχους της δράσης του κυκλώματος των Τσάτσων, ήταν ο πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γεράσιμος Αρσένης.

Αφορμή ήταν φυσικά, η δίωξη της οικογένειας Τσάτσου για το γνωστό σκάνδαλο. Μεγάλο μέρος από τα κέρδη που είχε ο Όμιλος Τσάτσου από τις προμήθειες του στρατού, πήγαινε σε ειδικό ταμείο, το οποίο χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά για την φθορά της…. κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Βασικός διαχειριστής του ταμείου ήταν ο Κομνόπουλος. Στόχος του Κομνόπουλου ήταν η με κάθε τρόπο «σπίλωση» και πολιτική εξόντωση τελικά του Γερ. Αρσένη (σπίλωση η οποία προέρχεται από ένα «ατυχές» περιστατικό που του συνέβη κάποια νύχτα στο Σέντραλ Πάρκ της Νέας Υόρκης)….

Η δολοφονία του βέβαια, είναι κάτι που δεν ταιριάζει στα ελληνικά δεδομένα.

Όσο οι σχέσεις Λούβαρη με τον Ανδρέα Παπανδρέου δυνάμωναν, οι σχέσεις του τότε Πρωθυπουργού με τον Αρσένη εξασθενούσαν (ένας από τους λόγους που ο Αρσένης «αποκεφαλίσθηκε», μου είπε κάποτε ο Α. Παπανδρέου, ήταν η στάση του στο ζήτημα της ΑΓΕΤ.

Δηλαδή από τότε που τα δευτεροβάθμια δικαστήρια ανέτρεψαν προηγούμενη πρωτοβάθμια απόφαση και απεφάσισαν να συνεχισθεί η δίωξη των Τσάτσων (1985).

Μετά το 1985 άλλωστε, παρατηρήθηκε μία σαφής κάμψη της σκληρότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου προς την Οικογένεια Τσάτσου.

Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου 1985, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο απεφάσισε να συνεχισθεί η δίωξη της οικογένειας Τσάτσου για το σκάνδαλο της ΑΓΕΤ, ακυρώνοντας προηγούμενη και αντίθετη πρωτοβάθμια απόφαση.

Και τότε επενέβη ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Παπανδρέου, Αντώνης Λιβάνης (πρώην εισπράκτορας λεωφορείων στο ΚΤΕΛ Πατρών), ο οποίος τηλεφώνησε στον Αρσένη και του είπε ότι ο Ανδρέας ήταν έξω φρενών μαζί του, επειδή πιστεύει ότι παρενέβη στην υπόθεση των Τσάτσων μέσω της Δικαιοσύνης.

Την επόμενη Δευτέρα, ο Αρσένης είχε συνάντηση στο Καστρί με τον τότε Πρωθυπουργό.

Η συνάντηση όμως ακυρώθηκε «αιφνίδια» και ο Παπανδρέου δεν ξαναμίλησε για αρκετό διάστημα με τον Αρσένη.

Όταν ο Γ. Τσάτσος πέθανε- ο γέρος της δυναστείας- ο Ανδρέας Παπανδρέου έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα, που διαβάστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΒ και αναφέρεται σε κάποιο «λάθος» της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ποιο ήταν άραγε το λάθος;

Ο Αζάμ είναι Αιγύπτιος στην καταγωγή και ήταν μέλος του τελευταίου –πριν την παρέμβαση Αρσένη- ενδεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΓΕΤ, στενός φίλος του ΛΟΥΒΑΡΗ , συναντήθηκε με τον ίδιο τον Παπανδρέου στη ρώμη το 1985, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Μιλάνου.

Από τότε η υπόθεση των Τσάτσων «πάγωσε» και οι προσβάσεις του ΑΖΑΜ Ξεπάγωσαν…..

Αθανάσιος Στριγάς.

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Total Pageviews